Beloop van langdurige suïcidale gedachten bij ex-soldaten

Robotje ThaNet

Samengevat door  kunstmatige intelligentie

Er kunnen onjuistheden in deze tekst voorkomen.

Patterns and Predictors of Persistence of Suicide Ideation: Results From the Army Study to Assess Risk and Resilience in Servicemembers (Army STARRS)

Waar gaat dit artikel over?

Dit artikel onderzoekt de patronen en voorspellers van aanhoudende suïcidale gedachten (SI) bij Amerikaanse soldaten. De belangrijkste bevindingen zijn dat bijna de helft van de respondenten met een geschiedenis van SI meldt dat deze gedachten niet aanhouden na het jaar van ontstaan. Voor degenen bij wie SI wel aanhoudt, is de mediaan van de proportionele jaarlijkse persistentie 33%. Dit betekent dat bij een aanzienlijk aantal individuen suïcidale gedachten over een lange periode blijven bestaan. De studie identificeert ook enkele voorspellers van persistentie, waaronder slapeloosheid, hopeloosheid en bepaalde psychische stoornissen.

Wat hebben Nederlandse hulpverleners hieraan?

De bevindingen van dit onderzoek kunnen Nederlandse zorgverleners ondersteunen in het herkennen en voorkomen van langdurige suïcidale gedachten bij militairen en mogelijk ook bij burgers. Voor hulpverleners die zich bezighouden met de zorg rondom euthanasie bij psychiatrische patiënten, kan dit onderzoek inzichten bieden in hoe aanhoudende suïcidale gedachten zich kunnen ontwikkelen en welke factoren hierbij een rol spelen. Dit kan leiden tot gerichtere preventieve maatregelen en een betere ondersteuning voor mensen die worstelen met deze gedachten. Vooral het besef dat suïcidale gedachten niet altijd voortduren na hun eerste verschijning, maar bij een significante groep wel, kan van belang zijn voor de beoordeling en het beleid rondom euthanasieverzoeken.

Misschien ook interessant

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!