Scholing

Het goed begeleiden van mensen met een persisterende doodswens of een euthanasiewens op basis van psychisch lijden kan uitdagend zijn. Gelukkig is er al veel scholing beschikbaar. Je kunt online beginnen met onze gratis e-learnings en webinars of zoek een cursus uit bij één van onze partners. 

Webinars

Webinar:
2nd opinions

In deze video legt Sisco van Veen uit hoe je een 2nd opinion in het kader van een psychiatrisch euthanasietraject. Er is ook een handleiding over dit onderwerp.

Video afspelen

E-learnings

E-Learning: De rol van psychologen tijdens een euthanasietraject

Wil je niet wachten op scholing op locatie en direct zelf aan de slag? Dat kan met deze gratis e-learning! Hij duurt ongeveer 20 minuten, is specifiek geschreven voor psychologen, maar ook zeker geschikt voor andere hulpverleners. 

Scholing op locatie

Expertisecentrum Euthanasie

Expertisecentrum Euthanasie biedt een nascholingsmodule aan ‘Euthanasie bij psychiatrie’. Deze nascholing biedt naast kennis van de wettelijke kaders bij psychisch lijden ook de mogelijkheid om het eigen standpunt t.a.v. euthanasie bij psychisch lijden te nuanceren. Inbreng van eigen casuïstiek wordt gestimuleerd. 

Indien er geen ervaring is met euthanasie, is het aan te bevelen eerst de algemene module “Euthanasie in de praktijk” te volgen. Dit is echter niet verplicht. 

De psychiatrie module is primair bedoeld voor artsen en is geaccrediteerd met 4 punten (ABAN). Andere GGZ professionals kunnen ook deelnemen.

De module bestaat uit een pre-toets en een post-toets, 4 uur interactieve scholing in een groep van maximaal 12 personen en een gezamenlijke maaltijd. De scholing wordt gegeven door een arts/psychiater en een verpleegkundig consulent. De module wordt ook als incompany training aangeboden.

Stichting In Liefde Laten Gaan

De bestuursleden van de Stichting In Liefde Laten Gaan worden graag uitgenodigd door GGZ instellingen om hun ervaring met euthanasie bij hun kind en de impact van het traject daaraan voorafgaand te delen. Hiermee hopen ze het gesprek over euthanasie in de spreekkamer te vergemakkelijken. 

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!