Zorgvuldige afweging bij euthanasieverzoeken

Robotje ThaNet

Samengevat door  kunstmatige intelligentie

Er kunnen onjuistheden in deze tekst voorkomen.

Titel onderzoek: Medical Assistance in Dying for Patients with Borderline Personality Disorder: Considerations and Concerns

Waar gaat dit artikel over?

In het artikel “Medical Assistance in Dying for Patients with Borderline Personality Disorder: Considerations and Concerns” behandelt het team van auteurs de complexiteit rondom medische assistentie bij zelfdoding (MAiD) voor patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPD) in Canada. Het artikel gaat in op het debat over MAiD bij mentale aandoeningen, met een focus op BPD-patiënten die mogelijk om deze dienst vragen. Er worden specifieke zorgen besproken, zoals de vraag of BPD daadwerkelijk ondraaglijk lijden kan veroorzaken, of patiënten met BPD weloverwogen toestemming kunnen geven voor MAiD en of het lijden als gevolg van BPD als ongeneeslijk kan worden beschouwd.

Wat hebben Nederlandse hulpverleners hieraan?

Dit artikel kan Nederlandse hulpverleners helpen om de complexiteit van euthanasieverzoeken bij psychiatrische patiënten te begrijpen. Het benadrukt het belang van zorgvuldige overweging bij het beoordelen van dergelijke verzoeken, vooral gezien de mogelijke invloed van psychische symptomen op de besluitvorming. De inzichten uit het artikel kunnen hulpverleners ondersteunen in het ontwikkelen van een genuanceerde aanpak bij het behandelen van euthanasieverzoeken van patiënten met complexe psychische aandoeningen zoals BPD.

  • Auteurs: Jonah Brodeur, Paul S. Links, Philippe-Edouard Boursiquot, Natasha Snelgrove
  • Publicatiedatum: 2021
  • DOI: 10.1177/0706743721993645

Misschien ook interessant

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!