Inzichten in suïcidale gedachten voor betere zorg

Robotje ThaNet

Samengevat door  kunstmatige intelligentie

Er kunnen onjuistheden in deze tekst voorkomen.

Risk factors for the incidence and persistence of suicide-related outcomes: A 10-year follow-up study using the National Comorbidity Surveys

Waar gaat dit artikel over?

Dit artikel, uitgevoerd in de Verenigde Staten, richt zich op de risicofactoren voor het voorkomen en aanhouden van suïcidale uitkomsten over een periode van tien jaar. Het maakt gebruik van gegevens van de National Comorbidity Survey en de National Comorbidity Survey follow-up. Onderzoekers vonden dat nieuwe gevallen van suïcidale gedachten, plannen, gebaren, en pogingen voorkwamen bij een aanzienlijk deel van de bevolking, waarbij meer dan een derde van de respondenten die in de basislijn suïcidale gedachten rapporteerden, deze gedachten gedurende de follow-up periode aanhielden. De sterkste voorspellers voor aanhoudende suïcidale uitkomsten waren eerdere suïcidale uitkomsten en bepaalde psychische stoornissen.

Wat hebben Nederlandse hulpverleners hieraan?

De inzichten uit dit onderzoek kunnen Nederlandse hulpverleners helpen om risicofactoren te identificeren die bijdragen aan het aanhouden van suïcidale gedachten en gedrag. Dit is cruciaal voor het bieden van betere zorg en preventie van suïcide bij mensen met een psychiatrische aandoening. Door te begrijpen welke factoren bijdragen aan het aanhouden van suïcidale gedachten, kunnen hulpverleners interventiestrategieën ontwikkelen die gericht zijn op deze specifieke risicofactoren.

Misschien ook interessant

Opmerking
Opmerking
Hoe zou je deze pagina willen beoordelen?
Heb je een opbouwende opmerking?
Volgende
Laat je e-mailadres achter als we contact met je mogen opnemen over je feedback
Terug
Inzenden
Bedankt voor het achterlaten van je opmerking!